5 Filtreli Su Arıtma Cihazı: Her Filtrenin Görevi Nedir?
Günümüzde oldukça yaygın olan, en çok önerilen ve tercih edilen beş filtreli su arıtma cihazları; kaliteli suya erişmek için en güvenli, ekonomik ve pratik çözümdür. Bu cihazlar, sudaki fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kirlilikleri ve sudaki istenmeyen kokuları yok ederken aynı zamanda mineral desteği ile suyu zenginleştirir ve lezzetli hale getirir.
Beş ayrı filtrenin de kendine has görevleri vardır ve bu beş aşamalı arıtma sistemi, cihazın verimli çalışmasına olanak tanır. Her filtre kendi görevini en verimli şekilde yaptığında, güvenli ve lezzetli bir içme suyu elde edilmiş olur.
Filtrelerin Görevleri Nelerdir?
5 mikron sediment filtre, suda yüzen maddeleri ve parçacıkları tutarak şebeke suyunu berrak hale getirir. Kum, pas, çamur, tortu gibi daha çok gözle görülebilir maddelerin tutulması, temel bir ön temizlik sağlar.
Suda dezenfektan olarak kullanılan klor, suya kötü bir tat ve koku bırakır. Granül Aktif Karbon (GAC) filtre ise şebekeden gelen serbest klor, organik maddeler ve hoş olmayan kokuları tutar.
PPC filtre, suda yüzen maddeleri ve parçacıkları tutarak şebeke suyunu berrak hale getirir. Bu filtre, Granül Aktif Karbon (GAC) filtresinden kaçan az miktarda kloru ve istenmeyen kokuları tutar. Suyun kalitesi bir üst seviyeye taşınmış olur.
Post karbon filtre aşamasında ise tankta toplanan veya membrandan doğrudan gelen arıtılmış suya mineraller eklenerek su zenginleştirilir ve suyun pH değeri düzenlenir.
Membran filtreler yarı geçirgen membranlar olarak tanımlanabilir. Bu membranlar, sudaki çözünmüş maddeleri, partikülleri, mikroorganizmaları ve kimyasal atıkları tutarken su moleküllerinin geçmesine izin verir. Ters ozmos burada gerçekleşir. Membran filtreler genellikle polimer malzemelerden yapılır ve filtreleme işleminin hassasiyetini belirleyen farklı gözenek boyutlarına sahiptir.
İnsan saçından yüz binlerce kez daha küçük olabilen bu membran filtre aşaması en önemli aşamadır.
Sudaki kurşun, arsenik gibi ağır materyalleri; sodyum, nitrat gibi suda çözünmüş zararlı mineralleri, virüs ve bakterileri, florürü, tarım ilaçlarını ve endüstriyel atıkları sudan uzaklaştırır.

İçimi Hoş, Lezzetli Su
Suyun berraklığı, kokusu ve güvenilir olması önemlidir ancak tadı da lezzetli olmalıdır. Bu aşamalardan geçen su, bu özelliklerin hepsine sahip olacaktır. Beş aşamalı bu sistem, etkili bir çözüm sunduğu için ideal olarak kabul edilir.